Zobena kaša s jabukom i cimetom
Neodoljiva kombinacija jabuke, cimeta i zobene kaše. Hranjiv i ukusan doručak koji se priprema u svega nekoliko minuta.
Broj porcija 2
Sastojci
- 100 g zobenih pahuljica
- 500 ml rižinog mlijeka ili nekog drugog po želji
- 50 g kokosove kreme stvrdnuti dio iz konzerve punomasnog kokosovog mlijeka
- 1 zelena jabuka narendana ili nasjeckana na kockice
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica javorovog sirupa
Priprema
- U manju posudu stavite mlijeko, zobene pahuljice, kokos kremu, jabuku (narendanu ili nasjeckanu na kockice) i cimet.
- Neprestano miješajući kuhajte na laganoj vatri 3-5 minuta dok zobene pahuljice ne omekšaju.
- Ako želite zasladiti, možete dodati malo javorovog sirupa.
- Poslužite toplu kašu u zdjelicama i ukrasite po želji (ja sam dodala kockice jabuke i šipak).