Zobena kaša s chia džemom od višanja
Ukusna i jednostavna 'overnight' zobena kaša s bananom i chia džemom od višanja. Vegan i bez glutena.
Broj porcija 2
Sastojci
Chia džem od višanja
- 100 g smrznutih višanja
- 30 ml vode
- 15 g chia sjemenki
- 1 žlica javorovog sirupa
'Overnight' zobena kaša
- 80 g zobenih pahuljica
- 200 ml rižinog mlijeka
- 5 g chia sjemenki
- 1 zrela banana
Toping
- voće po želji
Priprema
Chia džem od višanja
- Stavite smrznute višnje, vodu i javorov sirup u mali lončić i kuhajte par minuta na laganoj vatri dok se sve ne poveže.
- Uklonite s vatre te dodajte chia sjemenke. Dobro promiješajte i ostavite stajati 10-15 minuta dok se smjesa malo ne zgusne.
Overnight zobene pahuljice
- U staklenci pomiješajte zobene pahuljice, chia sjemenke i rižino mlijeko te ostavite u hladnjaku preko noći.
- Ujutro zobenim pahuljicama dodajte izgnječenu bananu i sve dobro promiješajte.
- Servirajte u čašama i ukrasite po želji.