Go Back

Humus od pečene cikle

Super ukusan humus od pečene cikle s tahinijem, češnjakom i malo limuna. Jednostavno se priprema, veoma je hranjiv i bogat nutrijentima.
Course Namazi, Prilog, Snack
Cuisine Bez glutena, Vegan
Keyword humus, humus od cikle, zdravi namaz od cikle
Prep Time 10 minutes
Servings 2
Author Nensi Beram

Ingredients

  • 250 g kuhanog slanutka
  • 200 g oguljene i nasjeckane pečene cikle
  • 2 žlice tahinija
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 ml soka limuna ili limete
  • 30 ml vode
  • sol

Instructions

Pečena cikla

  • Zagrijte pećnicu na 200°C.
  • Dobro operite i posušite 3-4 cikle (ostavite koru).
  • Stavite ih u vatrostalnu zdjelu na papir za pečenje i pecite 40-60 minuta, ovisno o veličini. Provjerite vilicom i kada cikla omekša, izvadite je iz pećnice i ostavite da se skroz ohladi.
  • Ciklu ogulite i izrežite na komadiće.

Humus

  • Sve sastojke stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
  • Servirajte u zdjelici i ukrasite kuhanim slanutkom, sezamom i peršinom..