Super ukusan humus od pečene cikle s tahinijem, češnjakom i malo limuna. Jednostavno se priprema, veoma je hranjiv i bogat nutrijentima.
Course Namazi, Prilog, Snack
Cuisine Bez glutena, Vegan
Keyword humus, humus od cikle, zdravi namaz od cikle
Prep Time 10minutes
Servings 2
Author Nensi Beram
Ingredients
250gkuhanog slanutka
200goguljene i nasjeckane pečene cikle
2žlicetahinija
2češnjačešnjaka
40mlsoka limuna ili limete
30mlvode
sol
Instructions
Pečena cikla
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Dobro operite i posušite 3-4 cikle (ostavite koru).
Stavite ih u vatrostalnu zdjelu na papir za pečenje i pecite 40-60 minuta, ovisno o veličini. Provjerite vilicom i kada cikla omekša, izvadite je iz pećnice i ostavite da se skroz ohladi.
Ciklu ogulite i izrežite na komadiće.
Humus
Sve sastojke stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
Servirajte u zdjelici i ukrasite kuhanim slanutkom, sezamom i peršinom..