Ukusne ljubičaste palačinke
Ukusne bezglutenske ljubičaste palačinke od rižinog brašna i brašna tigrovog oraščića. Obojane prahom pitaye i plavog graška.
Sastojci
- 80 g bijelog rižinog brašna
- 40 g smeđeg rižinog brašna
- 50 g brašna tigrovog oraščića
- 10 g tapioka brašna
- 15 g krumpirovog škroba
- 3 žlice agava sirupa
- 150 ml rižinog mlijeka
- 1 zrela banana ~ 100 g
- 1.5 žličica praška za pecivo
- 1-2 žličice praha pitaye 'pink pitaya powder '
- 1/2 - 1 žličica praha cvijeta plavog graška 'butterfly pea flower powder'
Priprema
- U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke (osim praha pitaye i praha cvijeta plavog graška)
- Izmiksajte bananu, rižino mlijeko, agavu, prah pitaye i prah cvijetova plavog graška u blenderu te dodajte zdjeli sa suhim sastojcima.
- Dobro promiješajte špatulom ili kratko mikserom dok se smjesa ne poveže. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite.
- Tavu za palačinke premažite kokosovim uljem i zagrijte na srednje jakoj vatri.
- Uzmite jednu vrhom punu žlicu smjese i stavite na tavu te lagano oblikujte mali krug.
- Palačinku pecite oko minutu s jedne strane, zatim okrenite i pecite još malo s druge strane.
- Poslužite s ribizlom.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!