Torta od kokosa i trešanja (bez pečenja)
Ukusna torta od kokosa i trešanja sa čokoladnom kremom. Slatko osvježenje za ljetne dane. Bez pečenja i bez glutena.
Sastojci
Podloga
- 80 g tostiranih badema
- 20 g zobenih pahuljica
- 80 g datulja prethodno namočenih u vodi minimum 1 sat
- 10 g kakao praha
Krema od kokosa i trešanja
- 250 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 3-4 žlice limunovog soka
- 4 žlice kokosovog ulja
- 6 žlica agave
- 25 g kokosovih pahuljica
- 100 g nasjeckanih svježih trešanja
Čokoladni ganache
- 60 g tamne čokolade
- 80 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 2 žlice agave
Priprema
Podloga
- Obložite kalup za tortu promjera 13-14 cm papirom za pečenje.
- Stavite bademe i zobene pahuljice u multipraktik. Dodajte ocijeđene datulje i kakao prah te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.
- Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.
Krema od kokosa i trešanja
- Sve sastojke za kremu (osim nasjeckanih trešanja) stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.
- U kremu nježno umiješajte nasjeckane trešnje.
- Kremu izlijte preko podloge i poravnajte.
- Tortu stavite u na 3-4 sata u zamrzivač da se malo stisne.
Čokoladni ganache
- Otopite čokoladu u lončiću na laganoj vatri.
- U blender stavite kokos kremu, otopljenu čokoladu i 1-2 žlice agave te miksajte kratko dok ne dobijete glatku kremu.
- Kremom premažite toru. Tortu stavite u frižider 20-ak minuta kako bi se čokoladni ganache stvrdnuo. Ukrasite trešnjama.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se kokos krema lakše odvojila od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!