Stracciatella torta
Stracciatella torta s bijelom čokoladom i prahom maqui bobica. Bez pečenja. Ukusna torta koja će se svidjeti svim ljubiteljima sirovih slastica.
Sastojci
Podloga
- 80 g tostiranih badema
- 80 g pečenih indijskih oraščića
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice kakao praha ~12 g
- 2 žlice agave
Stracciatella sloj
- 240 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti minimum 4 sata
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 4-5 žlica agave
- 4 žlice kokosovog ulja
- 3-4 žlice soka od limuna
- 50 g tamne čokolade nasjeckane na komadiće
Sloj od bijele čokolade i praha maqui bobica
- 160 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti minimum 4 sata
- 80 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 2 žlice kokosovog ulja
- 100 g bijele čokolade
- 1-2 žlice agave
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žličice praha maqui bobica
- 3-4 žlice bademovog mlijeka
Ekstra
- 50 g tamne čokolade za preljev
Priprema
Podloga
- Obložite kalup za tortu promjera 16 cm papirom za pečenje.
- Stavite bademe i indijske oraščiće u multipraktik i fino ih sameljite. Dodajte sirup agave, kokosovo ulje i kakao prah. Miksajte dok se sve ne sjedini. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite.
- Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama.
- Stavite na hlađenje dok pripremate kremu.
Stracciatella sloj
- Sve sastojke stavite u blender (osim tamne čokolade) i miksajte dok dobijete glatku kremu. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite. Špatulom nježno umiješajte komadiće tamne čokolade.
- Kremu prelijte preko podloge i stavite u zamrzivač dok radite drugi sloj.
- Savjet: Prije nego što u bijelu kremu dodate komadiće čokolade neka vam krema bude ohlađena (ponekad se ugrije od blendanja). Isto tako, najbolje je da komadiće čokolade stavite u zamrzivač pola sata prije dodavanja u kremu. Na taj način komadići čokolade se neće otopiti prilikom dodavanja.
Sloj od bijele čokolade i praha maqui bobica
- Otopite bijelu čokoladu u malom lončiću na laganoj vatri.
- Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte kokos kremu, kokosovo ulje, agavu, limunov sok, otopljenu bijelu čokoladu i prah maqui bobica.
- Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite. Ako je krema pregusta, dodajte još 3-4 žlice bademovog mlijeka.
- Kremu stavite preko stracciatella sloja.
- Tortu stavite u zamrzivač 5-6 sata dok se ne stisne.
- Prije serviranja ukrasite otopljenom čokoladom i borovnicama.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se kokos krema lakše odvojila od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!