Stracciatella cupcakes
Mali slatki zalogaji sa čokoladnom bazom prelivenom stracciatella kremom. Lagano, ukusno i bez glutena.
Sastojci
Crust
- 50 g tostiranih badema
- 20 g zobenih pahuljica
- 50 g datulja prethodno ih namočiti u vodi 1-2 sata
- 1 žlica kakao praha
Filling
- 200 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi 4-5 sati
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- sok 1 malog limuna
- 5 žlica agave
- 20 g kokosovih pahuljica
- malo praha vanilije
- 40-50 g tamne čokolade nasjeckati na komadiće
Extra
- 50 g tamne čokolade za preljev
Priprema
Baza
- Stavite sastojke u multipraktik i miksajte dok se sve ne poveže.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u 6-7 malih silikonskih kalupa za cupcakese (promjera 5 cm i 5 cm visine). i dobro pritisnite žlicom ili rukama kako bi formirali bazu.
Krema
- Sve sastojke stavite u blender (osim tamne čokolade) i miksajte dok dobijete glatku kremu.
- Špatulom nježno umiješajte komadiće čokolade.
- Kremu žlicom stavljajte u silikonske kalupe. Cupcakese stavite u zamrzivač na par sati da se krema malo stisne.
- Savjet: Prije nego što u bijelu kremu dodate komadiće čokolade neka vam krema bude ohlađena (ponekad se ugrije od blendanja). Isto tako, najbolje je da komadiće čokolade stavite u zamrzivač pola sata prije dodavanja. Na taj način komadići čokolade se neće otopiti prilikom dodavanja.
- Prije serviranja cupcakese prelijte čokoladom i ukrasite borovnicama.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!