Socca pizza s pestom od rikule
Recept za ukusnu socca pizzu od slanutkovog brašna s pestom od rikule i povrćem.
Sastojci
Tijesto
- 1 šalica slanutkovog brašna
- 1 šalica vode
- 1/3 žličice praha kurkume
- sol
Pesto od rikule
- 80 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi minimum 2 sata
- 1.5 šalica nasjeckane rikule
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- sok malog limuna
- sol
Toping
- zeleni grašak
- pečeni plavi krumpir ili batat izrezan na ploškice
- dimljeni tofu izrezan na kockice
- nasjeckani crveni kupus
- klice
Priprema
Tijesto
- Slanutkovo brašno, sol i kurkumu stavite u posudu i polako ulijevajte vodu uz stalno miješanje kako bi razbili grudice.
- Posudu prekrijte krpom ili folijom i pustite da stoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata.
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Pripremite kalup promjera 25 cm i premažite ga dobro sa 3 žlice maslinovog ulja. Kalup namazan uljem stavite u pećnicu oko 5 minuta dok se dobro ne zagrije.
- Kad je kalup dobro zagrijan, pažljivo ga izvadite iz pećnicu i u njega izlijte pripremljenu smjesu.
- Pecite 20-25 minuta dok tijesto ne postane hrskavo.
Pesto od rikule
- Sve sastojke stavite u blender i miksajte kratko dok se sve ne poveže. Začinite po želji.
Toping
- Ohlađeno tijesto namažite pestom od rikule.
- Na pesto stavite kuhano, svježe i pečeno povrće po želji.
Sve slike i tekst su u vlasništvu © Nensi i Slavena Berama. Pročitajte više na stranicama Autroska prava i uvjeti korištenja