Mini kuglofi s voćnim preljevom (bez pečenja)
Ukusni mini kuglofi bez pečenja s voćnim preljevom, idealni za vruće ljetne dane. Lagan i osvježavajući desert.
Broj porcija 4
Sastojci
Mini bundt cakes (makes 4)
- 100 g indijskih oraščića prethodno ih namočite u vodi minimum 4 sata
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- sok pola limuna
- 3 žlice agave
- 4 žlice trešanja očistite ih od koštica i sitno nasjeckajte
Čokoladna baza
- 60 g tamne čokolade
Voćni preljev
- 1/2 šalice jagoda
- 1/2 šalice trešanja očišćenih od koštica
- 1 žlica agave
- 1/2 žličice agar praha
Priprema
Mini bundt cakes
- Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte kokos kremu, sok od limuna i agavu. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite.
- Špatulom polako umiješajte 4 žlice nasjeckanih trešanja.
- Kremu ulijte u silikonske kalupe za mini kuglofe, ali tako da ostane barem malo mjesta za tanki sloj čokolade koji ćete dodati kad se krema stisne, a koji će poslužiti kao baza.
- Mini kuglofe stavite u zamrzivač 3-4 sata da se krema stisne.
Čokoladna baza
- Otopite čokoladu na posve laganoj vatri uz konstantno miješanje. Stavite sa strane da se ohladi.
- Izvadite mini kuglofe iz zamrzivača i preko svakog prelijte tanki sloj čokolade. Stavite opet na kratko u zamrzivač da se čokolada stvrdne.
Voćni preljev
- Očišćene trešnje i jagode stavite u blender i kratko miksajte dok ne dobijete pire. Umiješajte agar prah.
- Pire premjestite u mali lončić i uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok ne provrije. Nakon što provrije, kuhajte još 2-3 minute stalno miješajući.
- Pustite da se preljev malo ohladi pa ga prelijte preko mini kuglofa. Morate paziti da se preljev ne ohladi u potpunosti jer će se inače jako brzo stisnuti.
- Ukrasite voćem i listovima mente.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!