Ovo je jedan od mojih najomiljenijih recepata, a radim ga gotovo svaki tjedan. Namaz je veoma jednostavan za napraviti, a jako je zdrav i hranjiv. Možete ga servirati sa krekerima ili na zapečenom tostu. A i boja mu je predivna, zar ne?
Ako volite humus, probajte i Humus od pečene paprike i sušeni rajčica ili Humus od ljubičastog batata.
Humus od pečene cikle
Super ukusan humus od pečene cikle s tahinijem, češnjakom i malo limuna. Jednostavno se priprema, veoma je hranjiv i bogat nutrijentima.
Broj porcija 2
Sastojci
- 250 g kuhanog slanutka
- 200 g oguljene i nasjeckane pečene cikle
- 2 žlice tahinija
- 2 češnja češnjaka
- 40 ml soka limuna ili limete
- 30 ml vode
- sol
Priprema
Pečena cikla
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Dobro operite i posušite 3-4 cikle (ostavite koru).
- Stavite ih u vatrostalnu zdjelu na papir za pečenje i pecite 40-60 minuta, ovisno o veličini. Provjerite vilicom i kada cikla omekša, izvadite je iz pećnice i ostavite da se skroz ohladi.
- Ciklu ogulite i izrežite na komadiće.
Humus
- Sve sastojke stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Servirajte u zdjelici i ukrasite kuhanim slanutkom, sezamom i peršinom..
Sve slike i tekst su u vlasništvu © Nensi i Slavena Berama. Pročitajte više na stranicama Autroska prava i uvjeti korištenja