Frittata od slanutkovog brašna
Ukusna frittata od slanutkovog brašna, blitve, butternut tikve i češnjaka. Jednostavno i zdravo jelo u kojem možete uživati svaki dan.
Broj porcija 4
Sastojci
- 160 g slanutkovog brašna
- 250 ml vode
- 1 šalica sitno nasjeckane blitve ili raštike
- 1 šalica naribane butternut tikve
- 3-4 sitno nasjeckane ljutike
- 3-4 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 ravna žličica praška za pecivo
- 1/3 žličice praha kurkume
- sol
Priprema
- Slanutkovo brašno, sol i kurkumu stavite u posudu i polako ulijevajte vodu uz stalno miješanje kako bi razbili grudice.
- Posudu prekrijte krpom ili folijom i pustite da stoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata.
- Nakon 2 sata u smjesu dodajte naribanu butternut tikvu, sitno nasjeckanu blitvu, ljutiku, češnjak, prašak za pecivo i 1 žlicu maslinovog ulja. Začinite po ukusu.
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Kalup promjera 18 cm stavite u pećnicu oko 5 minuta kako bi se dobro zagrijala.
- Kad se tepsija dobro ugrijala, pažljivo je izvadite i premažite 1 žlicom maslinovog ulja te u nju izlijte smjesu.
- Pecite otprilike 35 minuta dok krajevi ne dobiju nježno zlatnu boju i dok ne postanu hrskavi.Vrijeme pečenja prilagodite ovisno o veličini tepsije i debljini same frittate.
- Ohladite i izrežite na komade. Poslužite s klicama od cikle ili po želji.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!