Čokoladni smoothie od zobenih pahuljica i lješnjaka
Čokoladni smoothie od zobenih pahuljica i lješnjaka savršeni je izbor za početak vašeg dana, a možete ga pripremiti u manje od 10 minuta. Vegan i bez glutena.
Broj porcija 2
Sastojci
- 80 g zobenih pahuljica
- 250 ml rižinog mlijeka
- 2 zamrznute banane
- 50 g pečenih lješnjaka
- 30 g kakao praha
- 180 ml rižinog mlijeka
- 1 žlica javorovog sirupa ili po želji
Priprema
- U staklenci pomiješajte zobene pahuljice i 250 ml rižinog mlijeka te ostavite u hladnjaku preko noći.
- Ujutro stavite natopljene zobene pahuljice u blender. Dodajte zamrznute banane, pečene lješnjake, kakao prah, otprilike 180 ml rižinog mlijeka te sve dobro izmiksajte.
- Zasladite po želji.
- Ukoliko vam se smoothie čini pregust, možete dodati još malo mlijeka.