Čokoladni mini kuglofi
Čokoladni mini kuglofi bez pečenja. Sa bazom od tamne čokolade i čokoladnom kremom od indijskih oraščića. Bez glutena.
Sastojci
Čokoladna krema
- 150 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 3 žlice kokosovog ulja
- 100 g tamne čokolade
- 50 g datulja prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat
- 1-2 žlice agave ako je potrebno dodatno zasladiti
Čokoladna baza (+ za preljev)
- 100 g tamne čokolade
Priprema
Čokoladna krema
- Stavite 3 žlice otopljenog kokosovog ulja i čokoladu na laganu vatru i miješajte dok se čokolada posve ne otopi. Pustite da se malo ohladi.
- Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender. Dodajte kokos kremu, otopljenu čokoladu sa kokosovim uljem te ocijeđene datulje. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Po potrebi dodajte jos 1-2 žlice agave ili nekog drugog sladila po želji.
- Kremu ulijte u silikonske kalupe za mini kuglofe, ali tako da ostane barem malo mjesta za tanak sloj čokolade koji ćete dodati kad se krema stisne, a koji će poslužiti kao baza.
- Mini kuglofe stavite u zamrzivač 3-4 sata da se krema stisne.
Čokoladna baza (+ za preljev)
- Otopite čokoladu na posve laganoj vatri uz konstantno miješanje. Stavite sa strane da se ohladi.
- Izvadite mini kuglofe iz zamrzivača i preko svakog prelijte tanki sloj čokolade. Stavite opet na kratko u zamrzivač da se baza stisne.
Serviranje
- Pažljivo ih izvadite iz kalupa i prelijte čokoladom. Ukrasite borovnicama.
- Držati u frižideru.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!