Čokoladni keksi od slanutka i lješnjaka
Zdravi čokoladni keksi napravljeni od kuhanog slanutka sa dodatkom mljevenih lješnjaka i gingerbread začina. Bez glutena.
Sastojci
Cookies
- 200 g kuhanog slanutka očistite ga od ljuskica
- 100 ml bademovog ili rižinog mlijeka
- 50 g pečenih badema
- 100 g pečenih lješnjaka isjeckati na komadiće
- 100 g kokos šećera
- 50 g kakao praha
- 60 g fino mljevenog kokosovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica gingerbread začina začini za medenjake
Za preljev
- 50 g tamne čokolade
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite lim za pečenje papirom.
- Očišćeni slanutak, mlijeko i mljevene pečene bademe stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu glatku smjesu ( u smjesi ne bi trebali ostati komadići slanutka).
- Stavite u zdjelu sve ostale suhe sastojke: isjeckane pečene lješnjake, kokos šećer, kakao prah, kokosovo brašno, prašak za pecivo, gingerbread mix zacina (možete izostaviti ukoliko vam se ne sviđa okus ili dodati umjesto ovog začina malo cimeta).
- Smjesu sa slanutkom dodajte u zdjelu sa suhim sastojcima te žlicom ili mikserom miješajte dok se sve ne poveže i dok ne dobijete smjesu od koje možete lako oblikovati kekse.
- Oblikujte kekse i stavite ih na lim za pečenje. Pecite otprilike 20 minuta.
- Ostavite kekse da se ohlade na limu za pečenje jer će se hlađenjem još dodatno stvrdnuti.
- Prije serviranja ih lagano prelijte otopljenom čokoladom. Stavite ih kratko u frižider da se čokoladni preljev stvrdne.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!