Da li ste ikada koristili slanutkovo brašno? Bogato je proteinima, vlaknima i mikronutrijentima te je odlično za korištenje u slanim, ali i slatkim receptima. Odlična alternativa pšeničnom brašnu za ljude koji su na bezglutenskoj ishrani.
Čokoladne palačinke sa slanutkovim brašnom
Zdrave i ukusne veganske čokoladne palačinke bez glutena. Napravljene od slanutkovog brašna s dodatkom gingerbread začina.
Sastojci
Pancakes
- 100 g slanutkovog brašna
- 40 g zobenog brašna
- 75-80 g kokos šećera
- 50 g kakao praha
- 1.5 žličica praška za pecivo
- 1 žličica gingerbread začina začini za medenjake
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- ~160 ml rižinog mlijeka
Toping
- 50 g tamne čokolade
- svježe borovnice
Priprema
- U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: slanutkovo i zobeno brašno, kokos šećer, kakao prah, prašak za pecivo i gingerbread začine.
- Stavite kokosovu kremu u mali lončić i otopite na posve laganoj vatri.
- Otopljenu kokosovu kremu i rižino mlijeko dodajte u zdjelu sa suhim sastojcima te dobro promiješajte špatulom dok se smjesa ne poveže. Ukoliko je potrebno, možete dodati još žlicu, dvije mlijeka.
- Tavu za palačinke premažite kokosovim uljem i zagrijte na srednje jakoj vatri.
- Uzmite jednu vrhom punu žlicu smjese i stavite na tavu te lagano oblikujte mali krug, promjera 7 ili 8 cm.
- Palačinku pecite oko minutu s jedne strane, zatim okrenite i pecite još malo s druge strane.
- Prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite borovnicama.
Napomene
Always chill your coconut milk in the refrigerator overnight, being sure not to shake or tip the can to encourage separation of the cream and liquid.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!