Čokoladne palačinke s heljdinim brašnom
Jednostavan recept za dobar početak dana - čokoladne palačinke s heljdinim brašno. Ukusne, zdrave i bez glutena.
Broj porcija 4
Sastojci
Pancakes
- 60 g heljdinog brašna
- 60 g bijelog rižinog brašna
- 30 g kakao praha
- 60 g kokos šećera
- 100 g zrele banane
- 160 ml rižinog mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
Chocolate sauce
- 60 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 40 g tamne čokolade
- 1-2 žlice agave
Priprema
Pancakes
- U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
- Izmiksajte bananu i rižino mlijeko u blenderu te dodajte zdjeli sa suhim sastojcima.
- Dobro promiješajte špatulom ili kratko mikserom dok se smjesa ne poveže. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite.
- Tavu za palačinke premažite kokosovim uljem i zagrijte na srednje jakoj vatri.
- Jednu vrhom punu žlicu smjese stavite na tavu te oblikujte malu palačinku.
- Palačinku pecite oko minutu s jedne strane, zatim okrenite i pecite još malo s druge strane.
- Poslužite s čokoladnom kremom i voćem.
Čokoladna krema
- Otopite čokoladu u lončiću na laganoj vatri.
- U blender stavite kokos kremu, otopljenu čokoladu i 1-2 žlice agave te miksajte kratko dok ne dobijete glatku kremu.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!