Čokoladne kuglice od slanutka i pečenih lješnjaka
Čokoladni truffles od kuhanog slanutka i tostiranih lješnjaka. Zdrave kuglice umočene u tamnu čokoladu, a koje se tope u ustima. Bez glutena.
Sastojci
Truffles
- 200 g kuhanog slanutka očistiti ga od ljuskica
- 200 g datulja prethodno ih namočiti sat-dva u vodi
- 100 g samljevenih pečenih lješnjaka
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 100 g tamne čokolade (85% kakao)
Ekstra
- 100 g tamne čokolade (85% kakao)
Priprema
- Stavite čokoladu u mali lončić te otopite na laganoj vatri.
- Datulje dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokos kremu, očišćeni slanutak, lješnjak i otopljenu čokoladu te miksajte dok se sve dobro ne poveže. Po potrebi dodatno zasladite (možete dodati malo javorovog ili agava sirupa)
- Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se stisne preko noći u frižideru kako bi ujutro mogli lakše napraviti kuglice.
- Oblikujte kuglice te ih umočite u otopljenu čokoladu.
- Kuglice držati u frižideru.
Napomene
Kako bi lakše odvojili kokos kremu od tekućine, konzervu kokosovog mlijeka stavite u frižider preko noći. Za finu i gustu čokoladnu kremu potrebno je da kokos krema bude čvrsta. Ako vas zanima, na ovom linku je kokosova krema koju ja koristim.