Čoko muffini sa slanutkovim brašnom
Uživajte u ovim proteinskim čokoladnim muffinima od slanutkovog brašna s dodatkom lješnjaka. Jako ukusni, zdravi i bez glutena.
Sastojci
Muffins
- 100 g slanutkovog brašna
- 50 g zobenog brašna
- 100 g samljevenih tostiranih lješnjaka
- 100 g kokosovog šećera
- 40 g kakao praha
- 5 žlica kokosovog ulja
- 200 ml bademovog mlijeka
- 2 žličice praška za pecivo
- 10 g samljevenih chia sjemenki pomiješajte sa 4 žlice vode
Čokoladni ganache
- 80 g kokos kreme stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka
- 100 g tamne čokolade
- 2-3 žlice agave
Priprema
Muffini
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Pripremite chia 'jaje': 10 g samljevenih chia sjemenki pomiješajte sa 4 žlice vode te ostavite da odstoji 2-3 minute. Povremeno promiješajte.
- Sve suhe sastojke pomiješajte u zdjeli: slanutkovo brašno, zobeno brašno, samljevene tostirane lješnjake, kakao, kokosov šećer i prašak za pecivo.
- U zdjelu sa suhim sastojcima dodajte chia 'jaje' i mlijeko te miješajte par minuta ručnim mikserom dok se sve ne poveže. Pri kraju dodajte još 5 žlica kokosovog ulja te po potrebi još 1-2 žlice bademovog mlijeka (ako je smjesa pregusta).
- Ovom smjesom napunite kalupe za muffine i pecite oko 25 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite muffine da se malo ohlade prije vađenja iz kalupa.
Čokoladni ganache
- Otopite čokoladu na laganoj vatri.
- U blender stavite kokos kremu, otopljenu čokoladu i agavin sirup te kratko miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Ukoliko je krema pregusta, dodajte 1 žlicu mlijeka ili 1 žlicu kokos kreme.
- Kremom premažite ohlađene muffine.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!