Cheesecake od kokosa i limuna
Osvježavajući cheesecake od kokosa i limuna je idealna poslastica za vruće ljetne dane. Za ovaj desert nije potrebno paliti pećnicu. Bez glutena.
Sastojci
Crust
- 90 g tostiranih badema
- 10 g kokosovih pahuljica
- 3 datulje prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat
- 1 žlica agave
- 1 žlica kokosovog ulja
Krema od kokosa i limuna
- 200 g indijskih oraščića prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata
- 100 g kokos kreme stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka
- sok malog limuna
- 3-4 žlice agave
- 20 g kokosovih pahuljica
- 3-4 žlice bademovog mlijeka
Ekstra
- 100 g svježih malina
- 100 g svježih borovnica
- maline i borovnice za ukrašavanje
Priprema
Podloga
- Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.
- Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokosove pahuljice, ocijeđene datulje, agavu i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.
- Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama.
- Stavite u frižider dok se priprema krema.
Krema od kokosa i limuna
- Indijske oraščiće dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokosovu kremu, agavu i sok limuna pa miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. Dodatno zasladite ukoliko je potrebno.
- Dodajte još 20 gr kokosovih pahuljica i opet sve kratko izmiksajte dok se sve dobro ne poveže.
- U kremu lagano umiješajte svježe maline i borovnice. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.
- Tortu staviti par sati u zamrzivač da se stisne.
- Prije serviranja, ukrasite je malinama i borovnicama.
Napomene
Konzervu kokosovog mlijeka je najbolje staviti u frižider preko noći kako bi se lakše odvojila kokos krema od tekućine.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!