Burgeri od slanutka i cikle
Ukusni bezglutenski burgeri od slanutka i cikle.
Sastojci
- 250 g kuhanog slanutka dobro ga ocijedite
- 200 g naribane cikle
- 1 crveni luk sitno nasjeckan
- 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
- 2 žlice bundevinih sjemenki samljevenih
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog bosiljka
- 1 žličica praha crvene paprike
- 50 g sitnih zobenih pahuljica
- 50 g slanutkovog brašna
- crni papar
- sol
Priprema
Pirjani luk i češnjak
- Zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte crveni luk i pirjajte 4-5 minuta uz povremeno miješanje.
- Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte još minutu-dvije.
Burgeri
- Kuhani slanutak usitnite u multipraktiku. Premjestite ga u zdjelu te dodajte sve ostale sastojke: pirjani luk i češnjak, naribanu ciklu, samljevene bundevine sjemenke, prehrambeni kvasac, začine, sol, papar, zobene pahuljice i brašno od slanutka.
- Smjesu umijesite rukama dok se sve dobro ne poveže.
- Rukama oblikujte 8-9 velikih burgera.
- Zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi. Burgere pržite na svakoj strani oko 2-3 minute.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!