Bezglutenske palačinke
Bezglutenske palačinke za odličan početak dana. Napravljene su od rižinog i heljdinog brašna s dodanim brašnom tigrovog oraščića. (moje najnovije otkriće kojim sam oduševljena).
Sastojci
- 70 g bijelog rižinog brašna
- 50 g brašna tigrovog oraščića
- 25-30 g heljdinog brašna
- 10 g tapioka brašna
- 2-3 žlice agave
- 150 ml rižinog mlijeka
- 1 zrela banana ~ 100 g
- 1 žličica praška za pecivo
- na vrh noža sode bikarbone
Priprema
- U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: rižino, heljdino, tapioka brašno, brašno tigrovog oraščića, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
- 100 g banane, 150 ml rižinog mlijeka i 2-3 žlice agave izmiksajte u blenderu te dodajte zdjeli sa suhim sastojcima.
- Dobro promiješajte špatulom ili kratko mikserom dok se smjesa ne poveže. Ukoliko je potrebno, dodatno zasladite.
- Za svaku palačinku uzmite jednu vrhom punu žlicu smjese.
- Palačinku pecite oko minutu s jedne strane, zatim okrenite i pecite još malo s druge strane.
- Ukrasite borovnicama.
Sviđa vam se ovaj recept? Podijeli ga na Pinterestu!